Analyse CORN

Teucrium Corn Fund: ticker CORN – NYSE – 24.64 Usd (16 oktober 2014)

Corn is de Engelstalige benaming voor maïs. Hieronder eerst de grafieken van de corn futures.

Wie geïnteresseerd is in dagelijks nieuws over grondstoffen, dus ook maïs kan op deze site terecht: http://www.agripress.be/

Met de huidige maandcandle werd er een low bereikt van 318.25. De candle ligt op een horizontale zone die tussen juli 2007 en september 2009 een drietal keer de basis vormde voor een hausse. De huidige candle vormt met de candle van vorige maand een piercing line. Dit patroon staat in de candlesticktheorie gerangschikt onder de betrouwbare omkeerpatronen. Oktober is nog niet voorbij en we moeten er dus rekening mee houden dat de structuur van de candle nog zal wijzigen. In de stochastics staat er wel een dubbele bodem. In het volume is er een positieve divergentie met de koers tov januari want het volume daalt terwijl ook de koersen dalen. Dergelijk volumeverloop is bij bodems gekend als omkeerpatroon.

grafiek_corn1


Bij de weekgrafiek is er in de netposition index van de commercials het begin van een daling in het histogram (blauwe bars in de derde grafiek vanaf de bovenkant). De commitment of traders (tweede grafiek vanaf de bovenkant) laat een top zien. Dit betekent dat het aantal futurecontracten short begint te dalen. U kunt in de grafiek vaststellen dat dergelijke top overeenstemt met een bodem in de koers.

grafiek_corn2

 

Met het beeld van bovenstaande grafieken in het achterhoofd kijken we naar het Teucrium Corn Fund. Deze tracker volgt de koers van maïs zonder hefboom.

 

In de weekgrafiek was er op 10 oktober een doorbraak van de weerstandslijn over de toppen van 02 mei en 29 augustus. De macd buigt van uit een sterk oververkochte positie om naar een koopsignaal. In de directional movement zijn de groene en de rode lijn, die relatief te ver uit elkaar liggen, aan een convergentie begonnen.

Een belangrijk signaal is er van de adx (average directional movement indicator). Die indicator heeft een top gemaakt en buigt om. Dergelijk keerpunt in de indicator valt veelal samen met een omslag in de koers.

Nemen we de Fibonacci’s tussen de bodem van 3 oktober en de top van 24 augustus 2012 dan ligt het eerste te verwachten doel bij het 23.60% retracementsniveau op 29.70 Usd.

corn_fund1

 

In de daggrafiek is er het begin van een stijgende trend. De steunlijn ligt onder de bodems van 1 en 10 oktober. Er is een horizontale weerstand die de bodems van 21 juli en 12 augustus verbindt met de toppen van 5 september en 14 oktober. Die lijn ligt op 25.18. Wordt deze grens doorbroken dan nemen we een longpositie.

De macd heeft begin oktober een koopsignaal gegeven en de indicator stijgt nu door de nullijn wat uiteraard positief is. De stop houden we na de instap op de low van 1 oktober op 22.62. Zodra de positie in de winst komt wordt de stop verhoogd naar de low van 10 oktober op 23.64.

corn_fund2

 

Concreet:

CORN kopen bij een slotkoers boven 25.18. Stop op 22.62. Zodra de positie op winst komt de stop verhogen naar 23.64. Doel: 29.70.

 

 

Edwin Vandamme

Technisch analist