Analyse Intel

Intel (29.95 Usd – NAS – INTC) – 19 juni

We nemen in volgorde de daggrafiek, de week- en de maandgrafiek.

In de daggrafiek van Intel kwam er op 13 juni een zeer forse uitbraak. De uitbraak was zeer krachtig want er werd een break-out gap gezet van bijna 10 procent. Het zeer hoge volume wijst er op dat de uitbraak betrouwbaar mag genoemd worden. Het niveau van de uitbraak ligt op 28.50 en rond dit niveau kan de stoploss gelegd worden. Zie verder.

intel_daggrafiek_analyse

 Het belang van de grens op 28.50 zien we ook op weekgrafiek. Op ditzelfde niveau liggen de toppen van einde maart tot begin mei 2013. 28.50 Usd is dus een steunzone.

intel_weekgrafiek_analyse

Meest van belang om een aankoop te verantwoorden krijgen we in de maandgrafiek. Ik neem die grafiek op logaritmische basis. De uitbraak van 13 juni is in feite de uitbraak boven een horizontale weerstandslijn die we op maandgrafiek zien. Die weerstandslijn is van belang omdat ze loopt over een periode van negen jaar. De lijn telt ook drie raakpunten. Hoe meer raakpunten een lijn telt des te betrouwbaarder het signaal bij een doorbraak. Nemen we de hoogte tussen de dubbele bodem van augustus 2011 en november 2012 tot de doorbroken lijn en zetten we die afstand uit boven de lijn dan bekomen we een doel van 37.50 Usd. Dit betekent dat Intel terug kan naar de weerstandszone van begin januari 2001 en begin januari 2002.

intel_maandgrafiek_analyse

De aanname dat Intel dergelijke stijging voor de boeg heeft krijgt ook steun vanuit het beeld van de grafiek van de  Nasdaq. In die grafiek moet er nog een gap gesloten worden op 4570. Die gap ligt zo’n 5% hoger tov de huidige koers. Intel als zwaargewicht in de Nasdaq zal vast en zeker meeprofiteren van die stijging.

nasdaq_grafiek_analyse

Intel mag dus gekocht worden, hetzij best op een lichte dip tot 29,20$. De stop komt op 27.74$, iets onder de gap. Het doel staat op 37.50. Procentueel uitgedrukt ligt de stop op 5% van de huidige koers. Het potentieel bedraagt 25%.

Edwin Vandamme

Technisch analist