Analyse: Umicore

Umicore (36.61 Euro – Brussel – UMI) – 21 augustus

Umicore is gekend voor de recyclage van edelmetalen en voor de productie van materialen voor zonnecellen en batterijen.

Technisch bekeken hebben we met een sterk koersverloop te maken. In de weekgrafiek ligt de koers boven de stijgende gemiddelden. De weerstandslijn over de toppen van 04 januari ’13 en 11 april ’14 zal op 37 Euro opwaarts doorbroken worden.

Zodra die doorbraak er komt krijgen we een koopsignaal. Het koersdoel mag dan verwacht worden bij de lijn die de bodems van 07 oktober ’11 en 19 april ’13 verbindt met de top van 11 april. Die lijn ligt op 40. Deze lijn loopt evenwijdig met de steunlijn onder de bodems van 07 februari en 18 juli. De weerstandslijn op 41 geeft een eerste koersdoel.

In een latere fase mag er verwacht worden dat de koers de lijn opwaarts zal doorbreken. Het doel komt dan te liggen bij de lijn die de bodems van 27 juli ’12 en 08 februari verbindt. Die lijn ligt op 45 Euro. Een stop voor de longpositie nemen we op de low van 18 juli op 33.50.

Analyse weekgrafiek Umicore

Bij de indicatoren is het een positief signaal dat in de dmi de groene lijn boven de rode ligt. De rode lijn daalt wat er op wijst dat de negatieve krachten verder afnemen. De adx begint te stijgen en dit geeft aan dat de kracht achter de stijging toeneemt. In de macd is er een koopsignaal.

Grafische analyse daggrafiek umicore aandeel

In de daggrafiek (hierboven) is er een stijgende steunlijn onder de bodems van 11 juli en 12 augustus. De koers ligt boven de stijgende gemiddelden.

De top van 18 augustus geeft duidelijk de weerstand aan die op 37 Euro ligt want deze ligt op hetzelfde niveau als de bovenkant van de gap van eind april.

De macd is positief want hij zit in een stijgende trend. In de dmi ligt de groene lijn boven de rode.

Meest opvallend is dat de negatieve volumeindicator al sinds einde maart stijgend is. De indicator ligt trouwens al hoger dan de top van  april die we in de koersgrafiek zien. De nvi is een lange termijn volumeindicator. Wellicht heeft het sterk verloop te maken met het feit dat GBL al enige tijd bezig is met de opbouw van een strategische participatie bij Umicore.

Umicore mag gekocht worden bij een slot boven 37 Euro. De aankoop moet gezien worden als een investering voor de lange termijn. De doelen liggen op 41 en 45 Euro.

Laatste koers/grafiek Umicore

Edwin Vandamme

Technisch analist