Analyse Global X Uranium

Global X Uranium Etf (17.95 Usd – NYSE – URA) – 27 feb.

De meeste grondstoffen vormen een bodem en sommige grondstoffen zijn vanuit een bodem aan een stijgende trend begonnen. Ook bij uranium is, na een lange daling, de trend aan het ombuigen.

Weekgrafiek URA

Bij URA zien we op weekgrafiek voor het eerst sinds lange tijd een sterk positieve candle. Die sterk positieve candle mogen we beschouwen als een uitbraak uit de schotel die gevormd werd vanaf begin oktober. Het volumeverloop is positief. De koerssprong van 24 januari kwam er bij hoog volume en de zijwaartse koersbeweging die er op volgde kende een afnemend volume. Er was tijdens de zijwaartse beweging dus geen verkoopdruk. De koerssprong van februari komt er met een spike in het volume wat positief is want het wijst op koersdruk. De macd staat op het punt, na een eerdere positieve divergentie, door zijn nullijn te breken. Het histogram, de voorloper van de macd, ligt reeds boven de nullijn.

Vanuit de weekgrafiek zijn er voldoende redenen om aan te nemen dat de koersstijging kan doorzetten naar het 50-weeks gemiddelde. Op dit niveau ligt een horizontale weerstand bij 20 Usd. Breken we door die weerstand dan ligt het volgende horizontaal weerstandsniveau bij 25.

Daggrafiek URA

Op dagbasis is de obv heel sterk. De spike in het volume op 25 en 26 februari bij sterk stijgende koersen wijzen er op dat de stijging zal doorzetten. Een stop voor longs leggen we op high van 19/02 op 16.33 omdat op dit niveau ook de horizontale steun van 24 juni ligt. De koers kan op het huidig niveau nog sterk schommelen maar eens we boven de top van juni op 18.50 uitkomen met een slotkoers zal de stijging zich verder zetten richting 20 en later richting 25 Usd.

Edwin Vandamme

Technisch analist