Analyse: Natural gas en FCG tracker

Natural Gas en FCG (First Trust Ise Revere Natural Gas – NYSE – 19.84 Usd)

In januari kende de gasprijs (huidige koers 4.40 Usd) een sterke uitbraak boven de weerstandszone die we situeren op 4.20/4.50 Usd. De uitbraak werd volledig teniet gedaan en de koers is bezig met het testen van de doorbroken weerstandszone.

De afgelopen weken werd er een dalende wig gevormd. De steunlijn van de wig verbindt de bodems van februari en maart. De lijn verbindt vier bodems en daarom is dit een sterke steunlijn waarvan we mogen verwachten dat zij niet naar beneden doorbroken zal worden.

De weerstandslijn verbindt de toppen van maart. De koers nadert stilaan de punt van de wig wat maakt dat een opwaartse uitbraak er elk moment kan komen. Positief is dat het volume afneemt.

De macd is zwaar oververkocht en vertoont de neiging om te buigen naar een koopsignaal. Een uitbraak boven de weerstandslijn geeft ons een doel van 4.70 Usd. Dit is een minimaal doel. Na het bereiken van de 4.70 Usd zone mogen op termijn hogere koersen verwacht worden. Op 5.20 Usd ligt een hoger koersdoel waar een zwakke plek ligt van midden februari. Die zwakke plek zal op termijn gesloten worden.

Grafiek van natural gas

Kijken we naar FCG dan wordt duidelijk dat onze positieve visie terecht is want deze tracker, die de performance van de 25 grootste spelers uit de sector weerspiegelt, steeg de afgelopen paar weken zelfs tijdens de terugval van de gasprijs. Er is dus sprake van een positieve divergentie in het voordeel van de tracker en de kans dat het tot een opwaartse uitbraak komt is dus heel groot.

De koers van FCG bevindt zich in de weekgrafiek in een stijgende rechthoekige driehoek. De steunlijn verbindt de bodems van 17 jan en 14 maart. De horizontale weerstandslijn verbindt de toppen van oktober en februari en ligt op 20.62 Usd. Een uitbraak boven deze lijn (20.62$) met een slotkoers geeft een koopsignaal. Een stop voor de positie leggen we op de low van 14 maart op 19.08 Usd. Zetten we de rechthoek uit dan bekomen we een koersdoel van 22.50 Usd.

Grafiek FCG gastracker

Edwin Vandamme

Technisch analist

Het betreft de persoonlijke visie van de auteur op een aandeel, index of andere financiële waarde. Hij kan zowel short als long posities hebben in de besproken waarde.

Dit is een voorbeeld van een analyse die Edwin Vandamme tweewekelijks online plaatst. Deze zijn normaal afgeschermd en abonnees kunnen inloggen om ze te lezen.

Geef een reactie