Analyse Himax

Himax Technologies (6.56 Usd – NAS – HIMX) – 7 aug.

In de weekgrafiek met logaritimische schaalverdeling is er een dalende wig. De koers is op 6 augustus naar aanleiding van de gunstige resultaten uitgebroken boven de weerstandslijn. Die weerstandslijn van de wig verbindt de toppen van 30 mei en 11 juli. De steunlijn verbindt de bodems van 06 juni en 18 juli. Het eerste koersdoel ligt bij de oorsprong van de wig op 8 Usd. Dit is een minimaal koersdoel. Bij 8 Usd mag weerstand worden verwacht maar op langere termijn moet de koers terug naar 11.30 Usd. Op dit niveau ligt een zwakke plek in de grafiek die nog niet gesloten werd. De macd buigt van uit zijn oververkochte zone om en geeft een koopsignaal. In de volumeindicator, de demand index, was er een positieve divergentie tussen de bodems van begin mei en einde juli.   weekgrafiek_himax

 In de daggrafiek werd de weerstandslijn over de toppen van 27 mei en 23 juni opwaarts doorbroken. De doorbraak kwam er op 30 juli onder hoog volume. Tussen het 9- en het 20-daags gemiddelde is er een golden-cross. De macd stijgt en staat op het punt opwaarts door de nullijn te breken. De low van de candle van 18 juli ligt op 5.70. Deze low gebruiken we als stop.

daggrafiek_himax

Himax mag dus gekocht worden met als eerste doel 8 Usd. Op langere termijn ligt het doel op 11.30 Usd. De stop leggen we op 5.70 Usd.