Analyse iShares MSCI Mexico

iShares Msci Mexico (66.07 Usd – NYSE – EWW) – 8 mei 2014

Bij een aantal Latijns-Amerikaanse landen zijn de indexen aan de beterhand. Mexico hoort in dit rijtje thuis. In de tracker EWW zitten de 51 belangrijkste Mexicaanse bedrijven bevat.

In de weekgrafiek werd er tussen juni en maart een dubbele bodem geplaatst op 58.83 Usd. Na de maart-bodem is er een stijging begonnen die op 07/05 de weerstandslijn over de toppen van 16/08 en 02/05 opwaarts heeft doorbroken.   Dit is een sterk signaal omdat de weerstandslijn meerdere raakpunten heeft.

De macd heeft tussen juli en maart een dubbele bodem gezet en is op weg naar een opwaartse kruising met de nullijn. Heel opvallend is de accumulatie/distributielijn die sterk voorloopt op de koers. We weten dat volume voorloopt op de koers en vanuit die wetenschap mogen we aannemen dat EWW verder zal stijgen. Nemen we de afstand tussen de bodem van maart tot de weerstandslijn en zetten we die uit boven de weerstandslijn dan bekomen we een koersdoel van 70.60 Usd. Bij dit niveau zal de koers de horizontale weerstand van mei ’13 bereiken. Een stop voor de longpositie valt eenvoudig te bepalen. Die leggen we op de low van 25/04 op 62.59 Usd.

 Analyse weekgrafiek Mexico ETF

In de daggrafiek is de koers gestegen van de low midden maart tot een top op 08/04. Er volgde een zijwaartse licht dalende trend tot begin mei. Dit is een duidelijk vlagpatroon. De koers is op 06/05 opwaarts uit de vlag gebroken. Een vlag is een halfmast wat betekent dat de figuur halverwege een trend geplaatst wordt. We mogen dus de hoogte van de stijging voorafgaand aan de vlag optellen bij het punt van de uitbraak. Dit levert ons een koersdoel op van 70.91 Usd. Chaikin Money Flow is op dagbasis heel sterk en de macd geeft een koopsignaal boven de nullijn.

Analyse daggrafiek Tracker EWW

Concreet: EWW mag gekocht worden met als doelzone 70.60/70.91 Usd. Een stop plaatsen we op 62.59 Usd. Een interessant weetje is dat er ook opties noteren op deze tracker.

Recente koers en grafiek

Edwin Vandamme

Technisch analist

—-

Interesse in zulke aandelenanalyses van Edwin en meer? Probeer eens drie maand uit