Analyse Fagron

Fagron (35 Euro – FAGR – Brussel) – 9 maart 2015

Fagron, het vroegere Arseus, neem ik als aankoopkandidaat omdat op weekbasis zowel het on-balance volume, de accumulatie-distributie en de negatieve volume indicator zich sterker gedragen dan de koersontwikkeling. Het is vooral de negatieve volume indicator die opvalt omdat deze indicator sterk is beginnen stijgen vanaf eind oktober terwijl de koers van het aandeel zijwaarts gaat. Dit verloop van de negatieve volume indicator geeft aan dat er in Fagron posities worden opgebouwd voor de langere termijn.

analyse_fagron_weekgrafiek

 

Op de tweede weekgrafiek met logaritmische schaalverdeling, een stijgende lange termijn steunlijn die de bodems van 24 augustus ’12 verbindt met de bodems van 26 juli ’13 en 12 december ’14. De bodem van 12 december is een belangrijke bodem. Het volume is bij die bodem zeer hoog en er werd een hammer gevormd. Dit betekent dat de vraag naar het aandeel toen zeer groot was.

Over de toppen van 8 augustus en 31 oktober is er een dalende weerstandslijn die samen met de lange termijn stijgende lijn een symmetrische driehoek vormt.

De dalende weerstandslijn wordt doorbroken wanneer het slot boven de high van de candle van vorige week komt te liggen. Die high ligt op 35. Het koersdoel ligt dan op 40.80. Op dit niveau ligt de lijn die de bodems van 26 juli ’13 en 17 oktober ’14 verbindt. De stop houden we op 32.66 op de low van 27 februari.

 

analyse_fagron_weekgrafiek2

Het is positief dat de koers boven het 100-weeks gemiddelde ligt. Breekt de koers door het niveau van 35 dan zal de koers ook boven het 9-, het 20- en het 50-weeks komen te liggen. De lijnen van de dmi staan klaar om positief te kruisen. De macd steeg op 23 januari door de signaallijn.

In de daggrafiek is er op vrijdag 6 maart een hoog volume bij een sterk positieve candle. Dit kan er op wijzen dat de koers klaar staat om uit te breken.

De lijnen van de dmi geven een koopsignaal. De macd geeft eveneens een koopsignaal. In de grafiek is de bovenste horizontale lijn het koersdoel. De onderste lijn geeft het niveau van de stop.

analyse_fagron_daggrafiek

 

Concreet:  Fagron kopen bij een slotkoers hoger dan 35. Het doel ligt op 40.80. De stop ligt op 32.66. Het potentieel is 16.57%. De stop ligt op 6.39%. De risico-rendementsratio bedraagt dus 16.57/6.39 = 2.59.
Edwin Vandamme

 

————–

Het is mogelijk dat de richtlijnen ivm deze analyse intussen gewijzigd zijn.
Abonnees van ‘Technische Signalen’ ontvangen hierover updates.