Analyse Suedzucker

Suedzucker (12 maart)
Soft commodities hebben recent hun bodem gevonden en hun opwaartse beweging biedt nog heel wat potentieel. Dat is ook bij suiker van toepassing en vandaar dat we aandelen uit die sector in aanmerking nemen.


In de weekgrafiek van Suedzucker (isin: DE0007297004 – Frankfurt) zien we tussen november en januari een driedubbele bodem die gevormd werd op een sterk horizontaal steunniveau. Vanaf die bodem bij 18 is het aandeel gestegen naar de sterke horizontale weerstand op 22.13. Op dit niveau staat nu een dubbele top.

Breekt de koers door de weerstand dan is dit een koopsignaal. De kans op een doorbraak is reëel want de demand index is door de nullijn gestegen (tweede venster). Er zit dus kracht achter de stijging van de koers.

De macd (venster) plaatste een dubbele bodem en is uitgestegen boven de top van midden november. Beschouwen we de beweging van 18 naar 22.13 als zijnde een rechthoek dan impliceert dit bij doorbraak een doel van 26.26. Dit doel is logisch want het 50% Fibo-retracementniveau gemeten tussen de top van maart 2013 en de bodem van december ligt op 26.

Suedzucker weekgrafiek

Weekgrafiek Suedzucker

 

Op daggrafiek is de macd met kracht door de nullijn gebroken en het histogram kleurt groen. In de koersgrafiek hebben het 9-, het 20-, het 50- en het 100-daags een golden cross gegeven. De weerstand op 22.13 waarvan sprake in de weekgrafiek ligt hier tegen het 200-daags gemiddelde.

Daggrafiek Suedzucker

Daggrafiek Suedzucker

 

Zodra deze weerstand wordt doorbroken met een slotkoers kunnen we long en de stop leggen we op het niveau van de dubbele bodem uit september 2013 op 20.54. De risk/reward ligt met 2.43 heel hoog voor dit aandeel want tegenover een potentieel verlies van 1.59 ligt een potentiële winst van 3.87.

 

Edwin Vandamme
Technisch analist

 

Het betreft de persoonlijke visie van de auteur op een aandeel, index of andere financiële waarde. Hij kan zowel short als long posities hebben in de besproken waarde.

Geef een reactie