Arcelor: schouder-kop-schouder

Arcelor (18.37 Euro – MT – A’Dam): de economie in Europa rijdt in sneltempo de berg af. Waarom zou ik dan beleggen in een cyclische waarde als staal. Ik neem de neklijn van de schouder-kop-schouder horizontaal van uit de bodem van 16 juni ’17 (17.73 Euro). Bij een slot onder de neklijn geeft het patroon een doel van 4.83. Dat is wel heel laag. In de rit nach unten zijn er een rits horizontale steunzones die telkenmale voor een oponthoud zullen zorgen. Het betekent uiteraard niet dat ik geen meerjarige putoptie kan kopen. Er zijn opties tot december 2023. Telkenmale een steun wordt bereikt kan ik onder de gekochte optie een kortlopende put schrijven. Op die wijze kan ik voor een inleg van een paar honderd Euro de berg mee afrijden. Op de lotto liggen de winstkansen lager. Een stop kan aangehouden worden op 21.77. Daar ligt de top van 08 februari.