Danone : defensief aandeel

De economie vertraagt wereldwijd. De VS blijft de sterkhouder. De Europese economie daarentegen krijgt zware klappen. Laat de VS een windje laten en je kunt er donder op zeggen dat Europa door het putje gaat. Wie maanden terug zijn spaarcenten omzette van Euro naar usd zal het zich nog niet hebben beklaagd.

Aandelen in Euro mogen een klein onderdeel uitmaken van de portefeuille. Het gros wordt bij voorkeur aangehouden in Usd.

Danone is een defensief aandeel. De koers (67.91) brak uit boven de dalende weerstandslijn. Wanneer de stijgende lijn op 68.53 doorbroken wordt dan is dat een koopsignaal. In een positief sentiment mik ik dan op het bereiken van de top van december ’17. Die ligt op 72. Dik 4% rendement tenzij de top van december ’17 zou doorbroken worden. 4% kan weinig lijken maar het is nog altijd heel veel meer dan de 0% op het spaarboekje en dan hebben we daar de negatieve gevolgen van de inflatie nog niet van in mindering gebracht. Hou een stop uiterlijk op 65.17 (50-weeks gemiddelde). Wie iets van optiehandel kent: ik zou er de voorkeur aan geven een putoptie te schrijven, at the money of net out of the money. De kans zit er in dat die een even hoog tot beter rendement geeft dan de aandelen.