Goud commitment of traders

Negatieve intresten, een super QE in de VS en nog zoveel andere zaken die niet pluis zijn, de risico’s nemen alsmaar toe. Je zou verwachten dat de goudprijs (1484.10 usd) door het dak gaat. Ik beschouw de koersontwikkeling van af eind augustus als een 4de golf. Daar zou dan een behoorlijke stijging moeten op volgen. De cot’s vertellen een ander verhaal. Daar zitten de commercials massaal short. Die mikken er dus op dat de goudprijs een duik zal nemen. Goudmijnaandelen op lange termijn wil ik best beperkt aanhouden maar dan enkel van uit een zeer lange termijn visie. Ik trek dan mijn olifantenhuid aan. Ik richt me ook in hoofdzaak op producenten. Goudmijnaandelen volgen niet altijd de goudprijs. Het kan best wezen dat ze gaan stijgen maar net zo goed krijgen ze een klap om dan later pas te gaan stijgen.