Goud en GLD

Goud (1974.9 usd) kwam in de weekgrafiek vorige week boven de weerstandslijn van een kleine symmetrische driehoek. Mijn doelzone heb ik maanden terug al bepaald. Die ligt op 2300/2500. Ik lees her en der doelen van 3000 usd en hoger. Het zal me niet verbazen wanneer het er van komt. Ik herevalueer mijn grafieken liver wanneer mijn doelzone bereikt wordt. Tot schade en schande heb ik met de jaren geleerd: maak je eigen analyses. Val je over je voeten dan leer je er uit.

De goudmijnaandelen lopen al een tijdje voor op de goudkoers. GLD (maandgrafiek 184.04 usd) geeft een koopsignaal. Stop 171 (topje van december ’21). Voorzichtige doelen liggen op 202/220. Dat is al een smak beter dan een spaarboekje met een door inflatie gegarandeerd verlies aan koopkracht van dik 8%. Geloof maar niet dat de toestand in Europa er op zal verbeteren. De ECB blijft geld pompen in de markten zeker tot einde van het 3de kwartaal. Dan pas willen ze er aan denken de rente te verhogen. Een dikke lol is het: de rente op ons spaarboekje moest op vandaag reeds tegen de 10% gestaan hebben maar we krijgen geen cent. De keuze is vlug gemaakt: het hoeft niet altijd goud te zijn maar investeer in tastbare goederen die ook, als dat nodig is, op korte termijn weer te gelde kunnen gemaakt worden. Op vandaag het liefst in usd.

U kunt ook meeliften met de mogelijkheden die ik U aanreik: de ta-groepen of/en één of meerdere van de abonnementen.

Goudweekgrafiek:

GLD maandgrafiek: