Halfjaar terugblik abonnementen: veel leesgenot…

In 2017 kwamen politieke partijen met het “prachtidee” de winst op aandelen met 30% te belasten. Verliezen waren niet aftrekbaar. Over politici zegde mijn grootmoeder al dat vette zwijnen het niet voelen wanneer de magere honger hebben. Ik noem politici  de clubs van “eigen zakken eerst”. De “we hebben nooit genoeg” maatregel deed de handel zo wat in elkaar storten. Het was voor mijn passie kiezen of delen, stoppen of mijn rug rechten. Ik koos, goed wetende dat politici het niet kunnen hebben dat wie werkt ook wat verdient,  voor het laatste en nam Technische Signalen over.

De ta-groepen die ik eind de jaren ’90 oprichtte bestaan na 25 jaar nog steeds. Geld is niet mijn drijfveer. passie en dorst naar kennis komen eerst. Wie onder eenzelfde ingesteldheid werkt is welkom. Prijs: 65 Euro per semester en altijd ben ik bereikbaar voor vragen ivm technische analyse. 5 skype vergaderingen per maand. Beleggen voor anderen doe ik niet.

Abonnement 1: straight aandelenhandel (inmiddels opgedeeld in een a en een b portefeuille waar de a-portefeuille de naar mijn mening meer degelijke bedrijven betreft, de b-portefeuille is eerder bedoeld als swing-trading): een rrr sinds 2017 voor de a portefeuille van 1.33. Investeerde U 100 Euro in 2017 dan hebt U daar op vandaag 133 Euro voor terug, nog lopende posities niet inbegrepen en die geven momenteel een plus van 3.14%. Dit jaar ligt de rrr na 6 maand op 1.72 voor de a-portefeuille en voor de b-portefeuille is dat een monsterachtig resultaat van 23.17. 23.17% winst gemiddeld dat haal je niet elk jaar en al zeker niet op een semester. Staar U er niet blind op, ’t dooien en ’t kan vriezen.

Abonnement 2: het schrijven van weekopties op de aex aangevuld met ideetjes die ik af en toe opmerk maar die heb je maar wanneer je de markt strikt opvolgt. 56.86% rendement sinds de start van het abt in mei 2022, extraatjes van zo’n 10% niet inbegrepen in dat resultaat. Rendement dit jaar (na kosten van de broker, de hebzuchtige regering edm…) 3.17% en nog eens 5% komende van extra kansjes. Risico voor dit abonnement: hoog voor wie de regeltjes niet respecteert. Vereiste: op korte tijd, zodra je een sms van me ontvangt, het order kunnen uitvoeren want optieprijzen kunnen hard schommelen.

Abonnement 3: combinaties aandelen en opties: resultaat: mooi positief zonder er een percentage te kunnen opplakken want alles hangt er van af hoeveel kapitaal een abonnee achter de hand heeft. Het schrijven van een putoptie op een aandeel vereist immers dat U ook de centen voor een aankoop achter de hand heeft wanneer het tot een assignatie komt. Ik schat voor de volledige portefeuille in dat het rendement vlot 15% bedraagt op jaarbasis. Er is een a-portefeuille met optiecombinaties waarbij ik echt wel vertrouwen heb in het bedrijf. De b-portefeuille is er voor de opportuniteiten die ik zie maar waar het eerder de bedoeling is de optiepremie binnen te halen zonder de aandelen te moeten kopen.

Maak U keuze: de eerste maand is voor elke mogelijkheid gratis want ik wil geen koekjes verkopen die de klant achteraf niet te smaken vind. Er zijn 7 dagen in een week en ik ben dus 7 dagen beschikbaar. Krijg je geen antwoord dan ben ik er even tussenuit maar ik neem wel contact op. Dat mag U zelf ook doen op info@technischesignalen.com of op 0470453647. Wie aangesloten is bij een TA-groep krijgt een aardige korting op de prijzen vermeld op de site. Onthou: wij zijn beleggers, geen hebzuchtigen. We leven voor onze hobby en passie, de winsten zijn onze beloning.