Morgan Stanley: Europese aandelen kopen

De Europese indexen zitten al enkele maanden in een correctiefase en de afgelopen week kwam daar nog een extra tik bij toen uiteindelijk ook de Amerikaanse S&P500 door zijn bodem viel. Volgens het timingmodel van Morgan Stanley is dit een duidelijk koopmoment. 

Graham Secker en Matthew Garman van Morgan Stanley spreken over een sterk koopsignaal wat Europese aandelen betreft. Het is van 2009 geleden dat hun markt timingindicatoren zo’n signaal lieten zien en slechts de zesde keer in 25 jaar. Dit is een teken dat de markt over drie maand hoger zal noteren.

 

fullhouse_buysignal_morganstanley

De analisten geloven niet dat de economische zwakte in de groeilanden en China zal wegen op de Europese economie. Ze menen dat de huidige volatiliteit op de beurzen eerder tijdelijk is en niet de start van een pijnlijke berenmarkt.

Sinds juli stonden reeds drie timingindicatoren op kopen en met de laatste beursdaling kwamen ook de twee andere (ivm waardering en capitulatie) gunstig te staan wat het zogenaamde ‘full house buy signal’ geeft.

Meestal komt dit voor in een berenmarkt of volle recessie. Enkel in 1998 was er een signaal zonder een recessie of berenmarkt. In de 3, 6 en 12 maanden nadien stond de beurs hoger. Dat zou nu dus ook het geval kunnen zijn.

 

R.C

 

Welke aandelen kopen? Volg de aandelentips van Technische Signalen.