Opvallend signaal : Volkswagen

Gisteren heb ik voor www.beursbubbels.be een analyse geplaatst over de pharmasector. Voor beursbubbels plaats ik regelmatig analyses en het is hoopgevend dat de dienst niettegenstaande het negatieve beurssentiment de voorbije jaren toch groeit. In de pharmasector zitten veel sterke aandelen. Uit mijn scans kwam deze morgen Volkswagen (156.14 Euro) als koopsignaal. Wat rotatie onder de sectoren betreft is het opvallend hoe de autosector de afgelopen dagen aan sterkte gewonnen heeft. In de maandgrafiek van VW is er een symmetrische driehoek. De indicatoren zijn positief en de rsi maakt aanstalten zijn middelste Bollinger opwaarts te doorkruisen. Ik ben al sinds midden vorig jaar positief over de beurzen en ook de voorbije paar maanden beschouwde ik als een tijdelijke dip. Ik blijf er bij, de beurzen gaan hoger en dat kan best tot een stuk in volgend jaar het geval zijn. Het maakt dat ik ook positief blijf voor VW. Op 134 een uiterste stop. Doel 207 is bij een uitbraak uit de driehoek niet uitgesloten. In de weekgrafiek (onderste grafiek) is het hoge volume bij de candle van vorige week opmerkelijk. Er zit bij het bedrijf blijkbaar in positieve zin wat te broeden.