Resultaten optieschaakbord en de Nasdaq: trop is te veel

Optieschaakbord: mei 2020 startte ik het abt: het rendement ligt na 2 jaar op 37.28%. Het rendement dit jaar (5 maand looptijd) ligt op 10.24%. Vereiste margin (afhankelijk van de voorwaarden die je broker stelt): pakweg 13000 Euro voor 2 contracten. Zie ik een extra kansje dan sms ik dat net zo goed naar mijn abonnees maar ik neem die winsten niet mee in het rendement. Dit jaar bovenop het vermelde rendement werden 7 posities vermeld goed voor een winst van 674 Euro. Geen positie was verlieslatend. Risico: het volledig verlies aan margin en zelfs meer bij een crash wanneer een verkeerde positiekeuze werd gemaakt. Winsten: mondjesmaat vooruit. Over optieschrijvers is er een gezegde: they eat like chicken, they shit like elephants.

Beleggen is niet: ik koop wat en dan komt de winst wel. Beleggen is een moeilijk beroep. Het vergt inzicht, discipline, investeringen en de uitkomst is nooit gegarandeerd. Topsport is het. wens je 0 risico: het spaarboekje brengt je een gegarandeerd verlies van 10%. Het is kiezen in de huidige wereld: zwemmen of verzuipen.

Niet thuis in opties: geen nood: ik hou je handje vast en ik stop tijd in mijn hobby, elke dag weer, elke dag is de beurs weer anders, elke dag biedt nieuwe inzichten en dat maakt het net zo boeiend. Op 0470453647: ongebonden en vrij alle info of een mail naar info@technische signalen.com.

De Nasdaq op week: Van af de apriltop 7 weken na elkaar dalen ruikt naar overdrijving. Ik anticipeer niet want reageren is beter dan anticiperen. Zeker in een wereld zoals deze waar haat, bloeddorst, moord, machtsmisbruik, geldzucht primeren. Er kan van alles gebeuren dat de markt overhoop schopt. Puur technisch, mijn walg voor de “samenleving” opzijschuivend, is 7 weken daling te veel van het goede: ik kijk dus naar boven want de dmi-lijnen liggen veel te ver uit elkaar. De rsi ligt op amper 27. Het onevenwicht is doorgeslagen in het voordeel van de verkopers. Contrair denkend moet de markt dus naar boven. Everything returns to the mean…