Uitbraak Shanghai: een mooi signaal voor mijn abonnees

shanghaiMijn passie voor economie en beleggingen begon ietsje meer dan 30 jaar terug. Ik was gewoon razend toen ik de crash van ’87 op mijn bord kreeg “het Vandamme-karakter” -) en ben nadien nooit meer gestopt met studeren, uitvlooien, opvolgen, inzicht verwerven …

Sterke en zwakke punten leer je na een tijd wel kennen: timing daar heb ik het vaak moeilijk mee maar mijn inzicht is heel goed. Een sterk punt is ook dat ik het afgeleerd ben de beurs te beschouwen als synoniem van geld. Ik zit graag in mijn eentje na te denken over hoe de economie wereldwijd zou kunnen evolueren en daarna begint de zoektocht in mijn grafieken, mijn uitgebreide bibliotheek naar signalen, correlaties, bevestigingen …

Combinaties maakten dat ik begin oktober al voor technische signalen een etf kocht. Geen hefboom maar met het huidig beeld zou ik er geen graten in zien bij te zetten.