Umicore: 5de golf gestart

Ik begin mijn telling bij de bodem van februari 2016. In oktober werd de top van de eerste golf bereikt. De correctie als tweede golf duurde tot maart 2017. De stijging van de derde golf kwam ten einde in augustus vorig jaar. Begin januari werd de bodem van de 4 de golf gezet. Met de stijging boven de dalende weerstandslijn begin maart is er bevestiging dat de vijfde golf aan de gang is. Onder normale omstandigheden moet er op termijn een koers volgen boven de top van de derde golf. De sterk verzwakkende Europese economie kan daar een stokje voor steken. Een thruncated vijfde golf is in dat geval niet onmogelijk  maar dat valt af te wachten. De mogelijkheden zijn: de aandelen kopen en een stop aanhouden of de aandelen kopen als investering omwille van de sterke fundamentals van het bedrijf (GBL heeft een grote positie in Umicore). Wie met opties werkt kan een put schrijven. Een call kopen doe ik persoonlijk liever niet want ik vind de aangeboden looptijden op de Brusselse optiebeurs aan de korte kant. Wanneer ik opties koop dan prefereer ik meerjarige opties. Uiteraard is dat een eigen keuze.