Vertex: the only way is up, so we hope …

Vooraleer naar Vertex te kijken: het rendement op mijn “optieschaakbord” ligt dit jaar na dik 3 maand op 7.76%. Nu is het puur optiebeleggen geen spek voor ieders bek, hoewel: wie er mee begint daar trek ik, zonder meerkost,  een paar uurtjes voor uit. That’s how I work, no frills… Het staat U uiteraard vrij te kiezen voor het aandelenabt (mogelijkheid 1) of het abt combinatie van opties en aandelen (mogelijkheid3). Ook daar wil ik de belegger wegwijs in maken.

Beleggen houdt altijd risico’s in. Het alternatief is een gegarandeerd verlies van 8% (inflatie in België), 10% in Nederland. Dat is een zekerheid die je dan wel hebt. Centrale banken, regeringen ??? Die laten de burger in de steek. Ook al verhogen ze de rente, het is veel te laat en het zal altijd veel te weinig zijn. Nu reeds, op vandaag zouden we op ons spaarboekje minimaal 8 tot 10% moeten krijgen wat na aftrek van de inflatie een nulresultaat zou geven. Nu krijgen we nougabollen (met daarbovenop een waardeverlies van 8 naar 10% en goederen die in eenzelfde mate of meer in prijs stijgen en peperduur worden). De conclusie is dus snel gemaakt.

Luister eens op bv. you tube naar Edin Mujagic of naar Mohammed El-Erian. Die economen verwoorden op prachtige wijze wat wij als burger aanvoelen.

Vertex vrtx Nasdaq maandgrafiek (pharma-biotechnologie – https://www.vrtx.com) In december was er een doorbraak van de dalende weerstandslijn. Eerder doorbroken lijnen worden in dergelijk geval getest. De lijn die de bodems verbindt van december ’16 en september ’19 geeft als doel 350 (huidige koers 280 usd). Een stop houden we op 242. Komt de koers onder dit niveau dan gaat het aandeel uit de portefeuille. Zolang de koers hoger blijft dan 242 wachten we de zone 350 af. Eens die zone bereikt evalueren we de grafiek. Blijft de koers sterk dan verhogen we het doel. In het andere geval nemen we winst.